vrijdag 18 oktober 2013

Waarom bidt u?



Toen de Here Jezus Zijn discipelen leerde hoe ze moesten bidden, zei Hij:

“En wees bij het bidden niet langdradig en gebruik geen zinloze woorden, zoals de andere volken doen. Want die denken dat hun gebeden worden verhoord als zij veel woorden gebruiken. Doe niet zoals zij. Bedenk dat uw Vader precies weet wat u nodig hebt, al voor u Hem erom vraagt! (Mat.6:7,8)

Hierdoor leerde Jezus ons om op God te vertrouwen.

Vaak blijven wij, zelfs nadat wij hebben gebeden, bezorgd om de omstandigheden.

Soms gaan we zelfs weer bidden om hetzelfde vragen. Het probleem is dat als ik weer bid, omdat ik denk dat ik de eerste keer niet gehoord werd, wat voor garantie heb ik dat ik de tweede keer wél gehoord zal worden?

Bidt u omdat u gelooft dat God u hoort?

Of bidt u omdat u denkt dat God u nog niet heeft gehoord?

Zolang wij blijven bidden, omdat wij denken dat wij niet gehoord werden, zullen wij op een antwoord wachten.

Wanneer wij bidden, omdat wij weten dat God ons hoort, dan wordt ons hart vervuld met vrede en worden wij snel beantwoord.

3 opmerkingen:

  1. Sterke boodschap. Ik heb het verschil hierin echt gemerkt. Ik bad vaak om hetzelfde en nadat ik heb geleerd om op God te vertrouwen en mijn deel te blijven doen, zag ik de antwoorden inderdaad veel sneller (vaak op momenten dat ik het niet verwachtte).

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hele wijze boodschap, sterk. Nu in praktijk zetten.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit is ook met mij gebeurd en kan het zeker bevestigen want wanneer we met de zekerheid bidden dat God ons hoort zullen wij vrede ontvangen en uiteindelijk het antwoord op ons gebed!!

    BeantwoordenVerwijderen