donderdag 25 juni 2015

Vertrek nu


Alles ging goed in het leven van Abraham. Hij genoot van zijn zoon Isaak. Elke dag naar hem kijken, was elke dag zijn droom te leven. Hij was eindelijk vader en had zijn grootste verovering behaald.

Tot de dag kwam dat het volgende gebeurde:

"Hierna gebeurde het, dat God Abraham op de proef stelde. Hij zeide tot hem: Abraham, en deze zeide: Hier ben ik. En Hij zeide: Neem toch uw zoon, uw enige, die gij liefhebt, Isaak, en ga naar het land Moria, en offer hem daar tot een brandoffer op een der bergen, die Ik u noemen zal." (Genesis 22:1-2)

God vroeg hem om het grootste en moeilijkste offer ooit te maken van zijn leven.

Hij vroeg hem niet om nog een keer te vertrekken naar een land dat hij nooit had gezien of al zijn bezittingen (goud, dieren, dienaren enz.) te offeren, nee Hij vroeg om Isaak, zijn alles.

Wat zou elk normaal mens doen?
Heen en weer lopen, met God proberen te discussiƫren of het zolang mogelijk uitstellen om het maximale uit de tijd te halen om te genieten van Isaak, toch?

Maar wat zegt de Bijbel dat Abraham deed?
"Toen stond Abraham DES MORGENS VROEG op, zadelde zijn ezel, en nam twee van zijn knechten met zich, benevens zijn zoon Isaak; hij kloofde hout voor het brandoffer, begaf zich op weg en ging naar de plaats, die God hem genoemd had." (Genesis 22:3)

Ondanks de enorme pijn die hij voelde, ondanks het feit dat hij niet begreep waarom en ondanks de lawine van emoties die door hem heengingen, vertrok Abraham meteen in de ochtend om te doen wat God zei. Hij protesteerde niet en stelde zijn taak niet uit. Hij ging simpelweg.

Hoe eerder hij God zou gehoorzamen, hoe sneller hij zou begrijpen waarom God dit vroeg.
Binnen 3 dagen bereikte Abraham een zegen die hij nooit had durven dromen. God beloofde hem om uit hem een volk van Isaaks te maken. Gods Plan was groter dan Abrahams offer. Nogmaals had God zich op GROTE wijze getoond in het leven van Abraham.

De Campagne van het Offer die nu voor u komt beste vriend(in) is dezelfde gelegenheid die God u geeft, zoals Hij het aan Abraham gaf, omdat Hij ook voor u een Plan heeft dat u zich nog niet kunt voorstellen. Maar uw offer is de sleutel voor dat Plan.

Aarzel niet, stel niet uit wat u moet doen, negeer uw emoties en vertrek richting uw Berg Moria, het Altaar. De tocht duurt 3 weken. Laat de tijd niet voorbij gaan, maar doe zoals Abraham deed en vertrek meteen.

Op de Berg (het Altaar) zult u Gods Plan vinden.

"Hoort naar Mij, gij die de gerechtigheid najaagt, gij die de Here zoekt. Aanschouwt de rots waaruit gij gehouwen zijt, en de holte van de put waaruit gij gegraven zijt; aanschouwt Abraham, uw vader" (Jesaja 51:1-2)

Met dank aan Pr. Daniƫl Gebremichael

4 opmerkingen:

  1. Klopt inderdaad pastor. God wilt niet dat wij alleen maar genieten van onze zegens. Hij wilt van ons DE zegen maken. En dat is alleen maar mogelijk wanneer we aan hem tonen waarvan wij werkelijk afhankelijk van zijn. Het doet pijn. Maar als we meteen handelen, komt God zijn beloftes na.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is heel leerzaam om naar Abraham te kijken. Hetzelfde deed hij toen God aan hem vroeg om alle mannen in zijn huis te besnijden. Hij aarzelde niet en hij stelde het ook niet uit, het was altijd hier ben ik en daarna meteen HANDELEN.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

      Verwijderen
    2. Het gevaar van dingen uit te stellen is het feit dat wanneer we zo handelen we ruimte geven aan de vijand. Het woord leert ons om geen voet ( ruimte) te geven aan de duivel.

      Verwijderen