woensdag 8 april 2015

Wees Voorzichtig


Wanneer wij praten, zaaien wij.

Wanneer wij luisteren, oogsten wij.

Zaaien en oogsten zijn noodzakelijk.

Maar, wij mogen het niet zomaar doen.

Alle zaden brengen vruchten voort.

Goede zaden, goede vruchten.

Slechte zaden, slechte vruchten.

Als er sprake is van gezonde conversaties, dan worden er goede zaden gezaaid en goede vruchten geoogst.

Als er sparke is van slechte conversaties (roddels, kritiek, dingen die twijfels veroorzaken of de imago van anderen aantasten), dan kunnen wij alleen maar slechte vruchten verwachten.

Hetzelfde gebeurt met betrekking tot vriendschappen, doelen, gedachten, etc.

Ik ken meerdere mensen die gelukkig waren, totdat ze met slechte vrienden begonnen om te gaan. Resultaat? Ze verloren het pure geloof.

En nu?

Nu is het bijna onmogelijk om hun te helpen.

Hun ogen werden slecht. Zij verloren de visie.

Wees voorzichtig.

“Misleidt uzelf niet; slechte omgang bederft goede zeden.” (1 Kor 15:33)

6 opmerkingen:

 1. Orisia Swinnen8 april 2015 om 14:43

  We dienen zeer zeker voorzichtig te zijn. Want al door kleine dingen kan je geloof besmet worden en uiteindelijk door die kleine dingen toe te hebben gelaten kan heel je geloof aangetast worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Jakobus 1:19 leert ons dat ieder mens snel moet zijn om te horen en langzaam om te spreken. Wanneer de persoon zo handelt, heeft ze de tijd om goed te luisteren en na te denken voordat ze zaait.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Toen ik naar de kerk kwam had ik een aantal vrienden van mijn studie, maar toen ik begon te veranderen door de kracht van het geloof merkte ik dat ik steeds minder een klik met deze vrienden had en begon langzaam deze contacten te laten verwateren. Ik hield nog met een goede vriend contact, die zelf ook christelijk is, maar ik merkte dat de beleving van onze geloven te ver uit elkaar lag en dus heb ik ook dat contact laten verwateren, totdat er geen contact meer bestond om mijzelf en mijn geloof te beschermen, nu heb ik alleen nog maar God.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wolven in schaapsklederen zijn tegenwoordig overal !! Soms lijken mensen "g oede vrienden " te zijn en later blijkt dat ze helemaal niet zo zijn als ze zich voor deden .
  We dienen alert en waakzaam te zijn , zodat we niet bedrogen uit zullen komen !!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is heel belangrijk dat wij ons geloof beschermen. Wat mij betreft moeten wij heel radicaal zijn als het daar om gaat. Als wij inzien dat bepaalde mensen een gevaar voor ons geloof zijn dan is het beter om afstand te nemen voordat het te laat is.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dit is zo belangrijk om goed te luisteren en op het juiste moment te praten omdat wij snel moeten luisteren en langzaam praten. Daarom wees waakzaam in alles wat wij zeggen tegen andere. Wij zijn niet perfect maar probeer toch zo min mogelijk fouten te maken. Mw. Carmelita, Kerk Westersingel, Rotterdam.

  BeantwoordenVerwijderen