dinsdag 17 februari 2015

Nee, het is niet te accepteren!


Soms worden wij door bepaalde omstandigheden geconfronteerd, die wij niet begrijpen.

Wanneer dat gebeurt, vragen wij ons normaal gesproken af: Waarom gebeurt dit?

Natuurlijk kon God dat vermijden. Hij kon die situaties tegenhouden.

Maar, weet u wat er gebeurt?

Als God dat niet toeliet, dan zouden wij nooit sterker worden...

Wij zouden religieus worden.
En met de religie komen de tradities.
Met de tradities komt de nalatigheid.
Met de nalatigheid komt de zonde.
Met de zonde, de dood.

Aan de andere kant, met de ongerechtigheid van deze vieze wereld komt onze opstand.

Met onze opstand komt ons geloof.
Met ons geloof komen de acties.
Met de acties komen de wonderen!

Als wat geschreven staat waar is, dan moet het in ons leven gebeuren!

Gebruik de problemen die u meemaakt als brandstof om uw geloof te manifesteren en uw situatie te doen veranderen.

7 opmerkingen:

 1. 100% mee eens bisschop. God werkt pas wanneer wij handelen. En soms hebben wij die extra push nodig. Daarom de confrontaties en moeilijkheden. Ze doen ons in opstand komen en handelen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een persoonlijke ervaring die ik ooit heb meegemaakt was dat ik totaal geen begrip had over een omstandigheid en het moeilijk kon accepteren.. Maar door constant God zijn begeleiding te vragen en volledig vertrouwen te hebben op God. Ontving ik de kracht en doorzetting vermogen om in geloof te blijven handelen.

  Bedankt Bisschop.

  Debora Azezo
  Amsterdam Oost

  BeantwoordenVerwijderen
 3. U heeft echt gelijk Bisschop, als je door een probleem heen gaat is het net als goud die door vuur heen gaat. hoe groot of sterk ons problemen zijn/ de vuur is, hoe puur christenen (kinderen van God) wij worden/ hoe puur de goud wordt.
  Tuurlijk zijn de problemen dan niet "in one snap of a finger"weer opgelost. Maar net als hoe het hier boven (in uw blog) staat, het gaat stap voor stap.

  Dank u wel voor de boodschaap, Bisschop!

  Skan Haile
  Amsterdam Oost

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Meteen kwam in mijn gedachte..wat Paulus zeide:.."Wij weten nu, dat [God] alle dingen doet medewerken ten goede voor hen, die God liefhebben, die volgens zijn voornemen geroepenen zijn".. (‭Romeinen‬ ‭8‬:‭28‬ NBG51)
  Zonder de dagelijks probleem ik, u en iedereen zullen nooit echt God leren kennen en onmogelijks probleemen oplossen.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wanneer het leven kalm en rustig aan ons voorbij trekt wordt ons geloof wanneer wij niet uitkijken langzaam in slaap gesust. De duivel zou deze tactiek wel eens kunnen toepassen als de eerdere problemen die hij veroorzaakte niet werkte om ons tegen te houden. Daarom dienen wij altijd alert te zijn wanneer wij geen problemen hebben.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Marina Silva Dekker20 februari 2015 om 08:43

  Dat is zeker zo, dat zeg ik uit eigen ervaring. Als alles in onze levens koek en ei zou zijn, hoe zouden wij Gods kracht zien werken. We zouden juist gaan denken dat we God niet nodig hebben. Het is een kwestie van nederigheid voor mij. Dat houdt mij op mijn plek en niet mijn trots boven alles te plaatsen. Ik ben mens hij is God almachtig, ik heb hem nodig, hij mij niet. Strijden maken ons sterk en wie niet vecht zal altijd een verliezer blijven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Niemand wilt door problemen heen gaan, maar dankzij de problemen! De problemen komen zodat wij een les eruit kunnen halen, maar vaak zien wij dat niet in omdat wij ons laten meeslepen door de problemen. En vaak denken we dan: "waarom werkt mijn geloof niet?" Maar we zien het niet in dat ons geloof een religieuze geloof is en niet een geloof dat intelligent is.

  Sandra Castelo Amsterdam West

  BeantwoordenVerwijderen