maandag 16 februari 2015

Zo sterk als superman?


In de tocht van het geloof zullen er altijd situaties plaatsvinden om u proberen te ontmoedigen.

Ik wil niet negatief zijn, maar u wel waarschuwen.

Wanneer wij nieuw zijn in het geloof, hebben wij de neiging om te denken dat alles snel goedkomt en wij zo sterk zijn als superman…

Maar, in feite, is het niet echt zo.

Begrijp me goed, natuurlijk hebben wij de conditie om alle problemen op te lossen.

Natuurlijk, geloof ik dat de problemen die wij nu meemaken, binnenkort opgelost zullen worden.

Ik weet echter ook dat het op het juiste moment zal gebeuren.

Maar, als u zich daar niet bewust van bent en de tijd gaat voorbij zonder dat u de oplossing bereikt, kan dat tegen uw geloof gebruikt worden. Het kwaad gebruikt dat soort omstandigheden om ons te doen twijfelen.

Aan de andere kant, is het ook waar dat wanneer wij die problemen oplossen, er weer andere problemen zullen opduiken, enzovoorts.

Wanneer zullen de problemen beëindigen?
Zolang wij op aarde zijn, nooit.

En hoe kunnen wij dan kracht vinden om het geloof nooit te verliezen?
Hoe kunnen wij dan garanderen dat wij zullen blijven staan?

Één van de belangrijkste dingen, voor degenen die sterk in hun geloof willen blijven, is om nooit naar achteren te kijken.

Kijk nooit achteruit!

Dat is één van de grootste geheimen van een sterk geloof.

“…maar één ding doe ik: vergetende hetgeen achter mij ligt en mij uitstrekkende naar hetgeen vóór mij ligt, jaag ik naar het doel, om de prijs der roeping Gods, die van boven is, in Christus Jezus.” (Fil 3:14)

11 opmerkingen:

 1. Niet mijn wil geschiede, maar Uw Wil geschiede. God zal ons op Zijn tijd beantwoorden, als wij maar blijven geloven en niet opgeven.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fábio Santos - Amsterdam
  Echt leerzame en een alerte voor iedereen die het geloof in Jezus heeft. In realiteit die simpel advies "kijk niet achteruit" is een geheime voor alle gelovigen, dus zelfs een "superman/vrouw in het geloof" dient altijd te bidden en niet verslappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Fábio Santos - Amsterdam
  Echt leerzame en een alerte voor iedereen die het geloof in Jezus heeft. In realiteit die simpel advies "kijk niet achteruit" is een geheime voor alle gelovigen, dus zelfs een "superman/vrouw in het geloof" dient altijd te bidden en niet verslappen.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik dacht in het begin ook dat al mijn problemen direct zouden worden opgelost, alsof het magie was. Maar ik heb geleerd (en kan uit ervaring zeggen) dat de tijd van God perfect is, al lijkt het voor ons mensen niet altijd zo. Hij kent ons en Hij zegent nooit te vroeg of te laat.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Goede middag bischoop.
  God werkt met het geloof en de duivel werkt met de twifels.
  Wij kunnen onze niet laten bedriegen door de omstandigheden.
  Op dit moment wij kunnen niet zien wat wij willen bereiken in onze leven, maar een ding is zeker, God is aan het werken, Hij is bezig met onze.
  Wij kunnen nooit ruimte aan de twifels geven!!

  Carla Santos - Amsterdam Oost

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wij die in God geloven moeten blijven geloven maakt niet uit wat er ook gebeurd,aan God smeken om ons die kracht conditie en capaciteit te geven. God dienen is een offer, en daarom hebben wij de Heilige Geest nodig. Zonder de Heilige Geest kunnen wij God niet behagen. Dat God een ieder mag zegenen met zijn Geest die hem dag en nacht zoen.

  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Het klopt. God heeft nooit een probleemvrij leven beloofd, wat Hij wél beloofd is ons te overwinning te geven over de problemen als wij volharden met geloof.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Wij kunnen nooit opgeven! Onze leven hier in deze aarde is alleen maar strijd. Het is goed, om onze geloof te versterken!!!

  Marlene Nascimento - Amsterdam Oost

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Elizabeth, Rotterdam

  We zullen vaak problemen tegen komen, Het is aan ons om deze te confronteren.
  Zoals de bisschop zei: "'Kijk nooit achteruit!''. Wanneer we achteruit kijken worden we opgehouden en verliezen we tijd. Deze tijd kunnen we juist beter gebruiken om wat voor ons ligt te confronteren.

  Bisschop bedankt voor de boodschap

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Marina Silva Dekker20 februari 2015 om 08:57

  Ik hoor mijn pastor steeds zeggen: vergeet het verleden, de slechte en de goede dingen. Ik begrijp hieruit dat als ik achteruit blijf kijken, uiteindelijk zal ik vallen. Mijn doel staat altijd voor me, waarom zou ik achteruit moeten kijken? Ik moet vandaag, nu alles zo goed mogelijk doen zodat ik morgen de vruchten van vandaag kan plukken. Dagelijks zaaien en plukken, tot aan het prijs van God.

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Problemen zullen wij, zolang wij leven, altijd hebben. En zo ook de vele ontmoedigingen. Maar zolang wij naar voren kijken en gefocust blijven op ons doel, zullen we, ondanks de problemen en moeilijkheden, altijd naar voren gaan.

  En door zo te (blijven) handelen zullen we altijd een sterk geloof hebben!

  BeantwoordenVerwijderen